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Addendum Number:  02  Dated: November 2, 2017 
Title of Grant: Patient Centered Medical Home (PCMH) Supplemental Funding Grant 
Fiscal Year 2018 
Requesting Agency:       Georgia Department of Community Health ____________  
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Issuing Officer:    Joanne Mitchell       
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The information provided below is made a part of this RFGA –  

Please see the attached Questions and Answers submitted for this grant application. 

NOTE: REVIEW CAREFULLY!  
In the event of a conflict between previously released information and the information contained herein, 
the latter shall control. A signed acknowledgment of this addendum (this page) must be attached to your 
RFGA response.  Failure to include a signed acknowledgement of this addendum will disqualify applicant 
from further consideration on this grant award. 

A signature on this addendum does not constitute your signature on the original RFGA document. The 
original RFGA response must also be signed in the proper places. 

 

_______________________________________________________________________ 
Firm Name 

 
_______________________________________________________________________ 
Signature 
 

______________________________________________________________________  
Typed Name and Title                         

 



PATIENT CENTERED MEDICAL HOME (PCMH) 
STATE FISCAL YEAR 2018 

Questions & Answers 
 

 Question Response 

 

 
Would like to submit a proposal for a family practitioner 
with an office in a rural county, to pursue the grant. The 
doctor does not practice out of any other locations, but the 
clinic is part of a multiple clinics tax ID and structure. I 
would like to clarify eligibility based on the eligibility 
provision that “only providers with single-site practices 
will be considered”.  Is that at the physician level, or does 
the structure of the clinics under one tax ID still qualify? 
 
 

A clinic that is part of a multiple-clinic tax ID and 
structure is eligible to apply if the primary care 
physician applying for the grant is practicing 100% 
of the time at a single clinic location (single physical 
address) within an eligible county.  

 

We are actively working and excited about participating 
in this grant, but have run into a timing issue.  Our NCQA 
request has been submitted, but they are telling us we 
likely won’t have a representative assigned in less than 30 
days and then won’t have time to then do the call to 
develop the transformation plan to submit.  Is there any 
chance we could have a couple weeks longer on the 
deadline to submit? I can only imagine others might be 
finding the same challenge. 
 

Due to extenuating circumstances, there have been 
delays in obtaining the representatives from NCQA. 
As a result of these delays, requirement 4 is no 
longer required in order to submit the application. 
 
In lieu of the Section 5 requirement, applicants 
unable to provide this plan due to the NCQA delay 
must instead complete and submit both Appendix F, 
Project Work Plan Template and Appendix G, 
Project Timeline Template, with their application. 
 

 

We have two sites. Our Primary Site is recognized under 
the 2014 standards.  We have one secondary location we 
would like to get recognized under the 2017 standards 
(that is not currently recognized). We would like to apply 
for this grant to help offset some of the costs involved 
with getting that secondary site recognized. But then I 
read on page four of the grant packet "Only providers 
with single site practices will be considered"   The way 
the grant is currently worded we are ineligible is that 
correct? Is there any way to change this to only providers 
with one or two practice sites will be considered?  
 
My understanding is NCQA only requires a practice to 
utilize the cooperate survey tool, if the practice has 3 sites 
or more. 
 

No. 

 


